Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Στις " αγορές " του κόσμου

Είχες πάντα την τάση να καταγράφεις απόψεις , ιδέες και εικόνες της στιγμής κρατούσες ένα υποθετικό ημερολόγιο φορτισμένο θετικά με τον εαυτό σου και αρνητικά με την όποια ιδιοτροπία σου... Σ αρέσει να απομυθοποιείς και να «ισοπεδώνεις» τα πάντα, με πρώτη εσένα την ίδια. Να φιλτράρεις καταστάσεις και τις παίζεις στη μέγιστη ταχύτητα ... Η πένα σου ή εκείνο το αποκρουστικό στυλό που σε ακολουθούσε για χρόνια , ήταν τις περισσότερες ώρες εγκλωβιστικά αυτοβιογραφική και αναπόσπαστα εμπειρική ίσως γιατί φορούσε τα παπούτσια σου και γυρνούσατε στους δρόμους.


Στους δρόμους που σου έδωσαν το μεγαλύτερο κομμάτι του χαρακτήρα σου , στους δρόμους και τις πορείες που ακολούθησες συνειδητά και ασυνείδητα. Στα μονοπάτια που σε οδήγησαν  στις αγορές του κόσμου . Σε εκείνες τις αγορές που δεν ξέρω αν υπήρχαν ή τις έπλασες αλλά σου προσέφεραν άλλοτε με αντίτιμο και άλλοτε όχι μέρος της ψυχής και της σκέψης σου.


Συνάντησα και θα συναντήσω πολλές πνευματικές αγορές ... Άλλες κλειστές , με βαριά συρματοπλέγματα και αυστηρές ώρες λειτουργίας και άλλες περισσότερο προσιτές . Άλλες με ιδιαίτερη ποικιλία προϊόντων και άλλες με είδη αποκλειστικά και περιορισμένα. Άλλες φωτεινές και ελπιδοφόρες και άλλες φτωχές και δυσοίωνες .
Μια τέτοια αγορά χτίζουμε στη ζωή μας , μια αγορά φωνής και υπόστασης. Μια αγορά που προμηθεύουμε οι ίδιοι , είτε αγοράζοντας από τους άλλους ότι πραγματικά εκτιμούμε  είτε παράγοντας από την αρχή με επιλεγμένη πρώτη ύλη.
Η αλληλεπίδραση είναι εκείνη που σε βοηθά να χτίσεις το εργατικό χέρι , που επι πληρωμή ή εθελοντικά , συνδράμει στην προσπάθειά σου να  ζωγραφίσεις το χώρο που θα στήσεις την αγορά σου .. Που θα προσφέρεις ή απλά θα διατηρείς τα κεκτημένα σου εκείνα που αποδέχτηκες και υιοθέτησες ή εκείνα που δημιούργησες ...


Το τελικό αποτέλεσμα αφορά μόνο εσένα και εξαρτάται μόνο από δικές σου επιλογές και ενέργειες ...
Θα φτάσεις και εσύ να ανήκεις στις αγορές του κόσμου








ΥΓ 1 . Σε όλους τους ανθρώπους που «συνάντησα» κάποτε από ένα λεπτό ή μια ανάγνωση ενός γραπτού τους έως χρόνια φίλους και συμπαραστάτες ... Σ αυτούς που μου πρόσφεραν , είτε γνωρίζοντας το είτε όχι , ένα λιθαράκι του εαυτού μου!Στις αγορές του κόσμου ...
ΥΓ 2. Το 2011 δεν θα γράψω πολλά σοβαρά κείμενα το υπόσχομαι

2 σχόλια:

  1. Κι εγώ το πιστεύω πως απο κάθε άνθρωπο παίρνουμε και κάτι, και μας παίρνει και κατι!!!

    Αγορες...εκθετες να διαλεξουμε!

    Να γραφεις και σοβαρα και αστεια κειμενα, αφου η αγορα σου ειναι πολυσυνθετη!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Coula

    Αρκεί να πάρουμε τα σωστά υλικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άφησε μου τη γνώμη σου
( Το Λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν με εξαίρεση εμένα )