Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Περί κλοπής και κάθε άλλης υστερίας

Γειά
Για την ψυχραιμία μου δεν μπορώ να πω ότι χαρακτηρίζομαι ούτε για την υπομονή μου ούτε για πολλά άλλα. Το παρακάτω κείμενο γράφεται εν βρασμώ γι αυτό συγχωρήστε μου τυχόν απροσεξίες ....
Γύρισα απ τη δουλειά εντελώς κουρασμένη , κουβάλησα και το pc που τώρα φτιάχτηκε  ( τουλάχιστον έχω το κανονικό μου υπολογιστή πλέον μου τι σπάνε τα xp τι να κάνω ) και χαζεύω διαδικτυακά για λίγο σκεπτόμενη ξανά και ξάνα να πάω στο σούπερ μάρκετ ...Δεν είχα άλλη επιλογή το ψυγείο ήταν παραφορτωμένο με νερό και αναψυκτικά αλλά από τρόφιμα μηδέν, παραβλέποντας την όποια κούραση ξεκινάω ... Μια απόφαση είναι σκέφτηκα θα πάω τι  σήμερα τι αύριο τι τώρα ... Κάνω μια πρόχειρη ανασκαφή στην τσάντα μου, τα αρχαιολογικά ευρήματα της οποίας ξεπερνούν ηλικιακά την εποχή των δεινοσαύρων τέλος πάντων, και βρίσκω το πορτοφόλι μου.
Όσο θυμάμαι τι είχα τραβήξει για να το πάρω .. Μια  ολόκληρη μέρα έψαχνα έχω και ένα περίεργο και απαιτητικό γούστο μέσα στις τόσες άλλες παραξενιές μου ( ένα κείμενό μου να έχεις διαβάσει ακόμα θα το έχεις βγάλει και μόνος/η σου το συμπέρασμα ). Ένα ωραίο κόκκινο μια κάποιας αξίας , δεν το είχα πάρει και χρυσό αλλά αναλογικά με αυτά που πληρώνομαι, ας μην αρχίσω κι εγώ τις πολιτικές αναλύσεις και δεν μπορώ , ήταν πολλά . Τι έλεγα ; Α ναι .... Παίρνω το πορτοφόλι και ξεκινάω ... Μπαίνω στο σούπερ τελειώνω με τα ψώνια μου μια ώρα αργότερα , για τομάτες είχα πάει αλλά σιγά μην έμενα εκεί , ώρες ώρες με εκνευρίζει ο υπερκαταναλωτισμός μου , πληρώνω και πάω να φύγω ...
Στο απέναντι πεζοδρόμιο διασταυρώνομαι με δύο αλλοδαπούς αφρικανικής προέλευσης και κάπου εκεί το πορτοφόλι μου ταξιδεύει για Ακτή Ελεφαντοστού και λίγο παραπέρα ... 15 δεύτερα αργότερα οι αλλοδαποί είχαν κάνει μαραθώνιο και εγώ μόλις συνειδητοποιούσα τι έγινε ... Από αντανακλαστικά σκίζω η άτιμη ! Η υστερία που ακολούθησε είναι μια αντίδραση που έχω στο τσεπάκι όσο να πεις ... Αποτέλεσμα κανένα προφανώς ... Επιστρέφω στο σπίτι αφού έχω "βρίσει" όλους τους άσχετους περαστικούς και αρχίζω τον αγώνα δρόμου με τις τράπεζες


Κλήση σε τράπεζα νο1 : "Ναι γεια σας μόλις μου έκλεψαν το πορτοφόλι μου και την κάρτα σας που είχα μέσα , την τύχη μου , μά μόλις βγήκα από το σούπερ μάρκετ , και τον είδα εγώ αυτόν και μου φάνηκε σκατόφατσα ... πώ το πορτοφολάκι μου  και είχα και ένα σωρό χαρτιά μέσα και ήταν και καινούριο .... τα νεύρα μου , και άντε τώρα τρέχα να βγάζεις άλλη ταυτότητα ... και δεν μπορώ τα αστυνομικά τμήματα εκνευρίζομαι με το που περνάω απ έξω .... Συγγνώμη για να ακυρώσω την κάρτα τι είπατε ότι πρέπει να κάνω ; "
Στην άλλη άκρη της γραμμής μια αποσβολωμένη κυρία : "Εεε δεν πρόλαβα να πώ μιλάτε μόνη σας "
-"Αχ συγγνώμη κακιά συνήθεια μιλάω πολύ , αλλά τι να μη μιλήσω πρέπει να βγάλω καινούργια ταυτότητα να βγάλω καινούργια κάρτα για τη δουλειά να ακυρώσω κάρτες τραπέζης και να τρέχω με την νέα ταυτότητα σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν τον παλιό μου αριθμό και μετά σου λεει Χριστούγεννα ... Αλήθεια Χριστούγεννα στην Αθήνα θα κάνετε ;
-"  Εεε ,δεν έχω αποφασίσει ακόμα"
-"Τελικά θα μου πείτε τι να κάνω για την κάρτα σας μια ώρα στα τηλέφωνα θέλω να πάρω κι αλλού πριν προλάβει ο Whisley Snipes να τις χρησιμοποιήσει ένας θεός ξέρει πως ... Στην φυλακή δεν είναι αυτός ... Πφφφφφφφφ επιτήδειοι"


Κλήση σε τράπεζα νο 2 : " Ναι γεια σας πριν λίγο μου έκλεψαν το πορτοφόλι μαζί με την κάρτα σας , και δεν είναι μόνο η κάρτα είχα και λεφτά μέσα πάλι καλά όχι πολλά ... Τώρα που θυμάμαι πρέπει να είχα και τoν αριθμό του τεχνικού για το pc και την απόδειξη της εγγύησης ... Α θα γίνω έξαλλη , έτσι και υπήρχε μια παραμικρή πιθανότητα να τον πετύχω τον τυπάκο κούνια που τον κούναγε ... Πού θα έχουν κούνιες στη Ζιμπάμπουε τέλος πάντων δεν θα ταραχθώ "
Τηλεφωνήτρια εμπειρότερη με υστερικούς : "Συμβαίνουν αυτά κυρία μου σημασία έχει ότι είστε καλά
- " Καλά τα βλέπεις τα νεύρα μου ; Δέκα λεξοτανίλ θέλω και δεν θα με πιάσουν ... Πω πω την χαρά του αστυνομικού τμήματος πρωί πρωί και θέλω και έναν να μαρτυρήσει ότι είμαι εγώ άκου να δεις ... Δεν θέλω άλλη ταυτότητααααααααα ακόμα όταν θα γίνω δημότης Αθηναίων θα θέλω "
- " 'Ηταν καλή η φωτογραφία στην ταυτότητα; "
- " Όχι δεν ήταν ούτε τώρα θα είναι γιατί θα είναι υπό πίεση .... τώρα που είπα πίεση πολύ θέλει το εγκεφαλικό νομίζεις ; "




Πες μου εσύ τώρα που υποτίθεται είσαι  ψύχραιμος να ταραχθώ ή να το αφήσω να περάσει έτσι;
Σιγά μωρέ ή πρώτη είμαι η η τελευταία ;
Ουααααααααααα θέλω το πορτοφόλι μου λέμε  ...

6 σχόλια:

  1. Μπα, η τελευταία προσπάθεια να πάρεις κουράγιο δεν παίζει. Τι κι αν άλλοι το έχουν πάθει; Το δικό σου πάθημα μετράει στα δικά σου νεύρα.

    Να προτείνω να φωνάξεις ουααααα θέλω το πορτοφόλι μου στο αστυνομικό τμήμα και πάλι δεν παίζει, σιγά μη και καταλάβουν τι λες

    μήπως να καταργήσεις τη χρήση πορτοφολιού;
    σαν τις γιαγιάδες μας που κουβαλούσαν τα χρήματα στο κόρφο τους καλέ,
    έτσι να συνηθίζουμε σιγά σιγά άλλες συνήθειες, παλιές και αθάνατες

    καλό σου ξημέρωμα (όσο γίνεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατα τη ταπεινη μου γνωμη καλυτερα να χαλαρωσεις, κ να δηλωσεις οσο πιο συντομα μπορεις την απωλεια της ταυτοτητας κ των καρτων στην αστυνομια, κ τον τειρεσια... ετσι δε θα κινδυνευεις ουτε με την καινουργια εκδοση της ταυτοτητας..

    καλό σου απογευμα, κ χαλαρωσε οσο μπορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφησες κανενα φραγκο μέσα; Η ουτε καφεδακι δε θα μπορεσει να παρει το αλλοδαπό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Meggie
    Πάθημα για να γίνει μάθημα
    Λές να κυκλοφορώ με εσωτερική ραμμένη φόδρα σαν τις γιαγιάδες δεν είναι κακή ιδέα
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφήτη
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές τα έχω κάνει αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκα κάνεις τον βλέπω τον αλλοδαπό να πίνει μακιάτο με θέα την Ακρόπολη στη Μεγάλη Βρετάνια
    αχαχαχαχαα

    Πολύ καλησπέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άφησε μου τη γνώμη σου
( Το Λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν με εξαίρεση εμένα )