Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Mr and Mrs Santa Claus. The legend! ( A multi-culti Christmas story ) Part B

 Το εργοστάσιο πληρούσε της απαραίτητες "Φανταστικές" προδιαγραφές ... Η πρώτη του ύλη ήταν ένα είδος νεραϊδόσκονης που μετατρέπονταν σε δώρα υπό την επίβλεψη κυρίως της Κυρίας Claus , δεν ξέρω τι έχεις ακούσει αλλά ο κύριος Claus εκτελούσε χρέη γιορτινού ντελίβερι κυρίως ...  Με την άφιξή τους  οι εργασίες στο εργοστάσιο άρχισαν να επιταχύνονται το χρονικό διάστημα ήταν περιορισμένο και οι απαιτήσεις πολλές ... Τα δώρα επιλέγονται από μια τεράστια λίστα που ανανεώνονταν μαγικά κάθε χρόνο. Μια λίστα στην οποία είχε πρόσβασή μόνο ο κύριος Claus ο οποίος διάλεγε προσεκτικά το δώρο για κάθε παιδί ξεχωριστά και προωθούσε τα τελικά αποτελέσματα στη γυναίκα του η οποία ασχολιόταν με την παραγωγή ... Η δημοσιότητα έπεφτε πάντα σε εκείνον αλλά και η κυρία Claus έπαιζε βασικό ρόλο ίσως και το βασικότερο στην όλη διαδικασία.
Οι μέρες περνούσαν γρήγορα για μας ίσως γρηγορότερα απ ότι για κείνους τα δώρα σχεδόν είχαν κατασκευαστεί και πια είχαν αναλάβει τα ξωτικά να τα πακετάρουν και να τα τοποθετήσουν στο έλκηθρο, η χωρητικότητα του οποίου ξεπερνούσε ότι μπορείς να φανταστείς. Τα ξωτικά ακολουθούσαν πάντα διαδικαστικά τις νεράιδες εκείνες ήταν στο τμήμα της παραγωγής κι αυτά στο Συσκευασίας ...  Η δουλειά τους ήταν σκληρή και χαμηλά αμειβόμενη... τι να περιμένεις εποχιακοί υπάλληλοι.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλα ήταν έτοιμα...  Ο Ρούντολφ και η ομάδα του ήταν σκληρά προπονημένοι , ο Άγιος Βασίλης ( εντάξει ο Santa Claus είναι άλλος μην κολλάμε σε λεπτομέρειες τώρα ) είχε πάρει τη θέση του στο έλκηθρο, τα παιχνίδια ήταν σωστά τοποθετημένα ώστε να μπορεί να τα βρει εύκολα και γύρω γύρω μια σειρά από εξαντλημένα ξωτικά ( ξέρεις τι βάρος έχει η κουζίνα της Barbie ... σε διαστάσεις masterchef; ) περιμένουν την αναχώρηση του κυριού Claus .
Η παράδοση στη Φαντασία επιβάλει πριν την αναχώρηση του αγίου , να μοιραστούν πρώτα τα δώρα των κατοίκων ...
Έξω από το εργοστάσιο του ζεύγους Claus είχαν σχηματιστεί ουρές από ώρες ... 
"Καλησπέρα σας , ο κύριος Claus συνήθιζε να τους μιλάει λίγο πριν μοιράσει τα δώρα.  Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα αγαπημένοι μου ήρωες όπως ξέρετε τίποτα δεν εξαρτάται από μας ... ζούμε στη Φαντασία και στα όνειρα κάποια στιγμή μπορεί να χαθούμε , μπορεί και όχι ... Το σημαντικό είναι να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται μέχρι τότε ... ξέρω ότι ζείτε μια ζωή που σας προκαθόρισαν που είστε υποχρεωμένοι να επαναλαμβάνεται συνεχώς όμως οι πινελιές είναι δικές σας. Η διαφοροποίηση είναι στο χέρι σας , το πως εσείς θα κινηθείτε μέσα στον κόσμο που βρεθήκατε , δεν μπορείτε να κάνετε πολλά αλλά και τα λίγα αρκούν. Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος του χρόνου που οφείλει να σας βγάλει από τα συνηθισμένα  να σας δώσει έναν έστω και επίπλαστο αέρα ελευθερίας , το έχετε ανάγκη και εσείς όπως και εγώ. Πολλοί δεν πιστεύουν στην ύπαρξή μου , εσείς όμως ξέρω ότι υπάρχω κυρίως για να παρέχω ελπίδα και να ανανεώνω να αποφορτίζω ... Τα δώρα μου δεν είανι μόνο για τα παιδιά είναι για όλους όσους έχουν έστω και μια αγνή γωνιά στην ψυχή τους , για όλου όσους μπορούν να πιστέψουν ... "
Τα δώρα που μοιράζει κάθε χρόνο δεν έχουν να κάνουν με αυτό που ζητάς πάντα ( γι αυτό για εξοχικό στη Μύκονο μην περιμένεις ) αλλά με αυτό που έχεις ανάγκη ή αυτό που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο μακροπρόθεσμα... Τα δώρα του θα φτάσουν στα χέρια σου μέσω εκείνου με διάφορους τρόπους μπορεί να έχεις καμινάδα μπορεί όντως να υπάρχει ο Ρούντολφ ... αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα δεις έναν ευτραφή κύριο να πέφτει στο τζάκι σου ... Το δώρο θα το πάρεις , το δώρο που αποφάσισε για σένα , με τρόπο ιδιαί τερο και μαγικό ακριβώς το πως δεν γνωρίζω να στο πω... Είναι αυτό που λέμε το θαύμα τον Χριστουγέννων ...






Υ.Γ. 1 Ο Άγιος Βασίλης και οι γιορτές γενικότερα είναι μια ανάσα απόλαυσέ το όσο διαρκεί
Υ.Γ. 2 Ευχαριστώ για τη φιλική συμμετοχή τον Κύριο και την Κυρία Claus , τα ξωτικά , τις νεράιδες , την Κοκκινοσκουφίτσα , τη μητριά της Σταχτοπούτας , την κακιά μάγισσα , τον Χάρι Πότερ , τον γκρινιάρη , τις αδερφές Χάλιγουελ , και κυρίως εσένα που μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις.




Χρόνια Πολλά .... Καλή χρονιά



2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά κορίτσι μου και να πάρεις δωρεάν ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.

    Μην με ευχαριστείς που σε διαβάζω. Δική μου ευχαρίστηση η συμμετοχή μου χαχα

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άφησε μου τη γνώμη σου
( Το Λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν με εξαίρεση εμένα )